A szolnoki “várfal” tetejét vajon ki tervezte ilyenre? Csúnya és egyáltalán nem biztonságos

Megosztás

Kiakadtak a szolnokiak az általuk csak művárnak nevezett városi építményre. Igaz, szerintük nemcsak a várfal tetején éktelenkedő, teljesen oda nem illő dobozok rondák, hanem az egész. Szerintük olyan “szolnoki” lett, borzalmas.

Néhány héttel ezelőtt zárórendezvényt szerveztek a „A Szolnoki vár! – Szolnoki várkerület turisztikai célú fejlesztése” projektnek a városházán. Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, rengeteg kritika és bírálat érte a lakosság részéről a Várkapu Történelmi Látogatóközpontot, és bár a mai napig megoszlanak a vélemények a szükségességéről és – főleg – a kialakításáról, legalább elmondhatjuk, egy hosszú, hányatott sorsú beruházás végére tettek pontot.

József hívta fel a figyelmet arra, hogy a várfal teteje tele van ezekkel a dobozokkal. “RONDÁK, NEM BIZTONSÁGOSAK” – írta.

A hozzászólások pedig gyorsan jelezték, nincs egyedül ezzel a véleményével. Csak a többiek szerint az egész építmény úgy ahogy van ugyanilyen. “Rondának ronda. A biztonság meg sok esetben vagylagos…” “Nem a doboz a ronda! Az egész tákolmány, ahogy van!” “Erre futotta, pedig az EU vastagon fizetett érte!” “Így lehetett belőle sokat “megmenteni” a szegény Ispánoknak!” “Az EU vastagon fizetett. Valaki zsebe tele is lett azzal a pénzzel.”

“Olyan, mint a szolnoki fidesz-kdnp tizenéves munkája! Az alatta a világító testek kábelei lehetnek!” “Arról meg nem szóltam, hogy teljesen eltakarja a Művésztelep előtti csodás szobrot. Gyakorlatilag eldugták!!” “A múltunkat tüntetik el.” “A zsaluzást és a fugázást is Mekk-mester csinálhatta.” “Kókány meló… Olyan fideszes, lopjuk ki amit lehet, majd milliókért javítjuk.” “A magyarországi középkori várakból sok még romosan is impozáns látványt nyújt, de ez a szolnoki…”

A lakosság tetszését tehát nem nyerte el a mérhetetlenül sok EU-s pénzből összetákolt “művár”, ez a sok, ott éktelenkedő elektromos doboz csak hab a tortán.

Kapcsolódó cikkek